Обявяват конкурс за управител на болницата в Асеновград

Общинското лечебно заведение в момента се управлява от временен шеф

Община Асеновград ще обяви конкурс за поста управител на МБАЛ – Асеновград, съобщи кметът на града д-р Христо  Грудев. Това се налага, след като избраният за депутат д-р Иван Червенков, който досега оглавяваше общинската болница, се закле като народен представител.

„Д-р Червенков вече не е управител на болницата. На последната сесия за временно изпълняваща длъжността беше избрана д-р Мария Даракчиева“, отговори на въпроса на репортер на DCNEWS градоначалникът. По думите му общинското ръководство има 6-месечен срок да обяви конкурс за избор на нов управител на общинското лечебно заведение.

Д-р Грудев изтъкна, че общинската болница, която е една от най-големите общински болници в страната, е на финансова самоиздръжка. Той подчерта, че общината винаги ще подпомага общинската болница.

Кметът съобщи още, че е приключила процедурата за избор на управител на Медицински център 1. Крайната комплексна оценка на комисията, която оценяше кандидатите е много добър 5,00 за кандидата, спечелил конкурса – д-р Петър Димитров Аргиров, д.м. Той бе единствен кандидат за поста. Предстои с него да бъде сключен договор за управление на Медицинския център.

Подобни статии

Top