Обявяват концесията за летище Пловдив до края на годината

Министър Николина Ангелкова на 11-тата Международна среща по туризъм

Днес Пловдив се превръща в туристическо средище не само заради безспорното си място в културната карта на света, но и с богатото си културно наследство,  разнообразни културни прояви, а през последните няколко години туристическата индустрия в Пловдив преживя истински бум. С тези думи кметът на Пловдив Здравко Димитров откри 11- то поред издание на Международната среща по туризъм.

Тя е част от събитийния календар на Община Пловдив, който събира отново на едно място международни и български експерти от туристическия бранш, представители на общините.

„Пловдив има огромен потенциал. Ще продължим да увеличаваме ръста на туристически посещения, още повече, че през настоящата година сме Европейска столица на културата и привлякохме вниманието на хора от цял свят към България и Пловдив“, подчерта кметът.

Той заяви, че община Пловдив ще продължи проекта Европейска столица на културата и занапред, като ще продължи да подпомага инициативи и събития, които допринасят за утвърждаването на Пловдив като привлекателна дестинация за културен туризъм.

„Пловдив е една от 9-те дестинации, които Министерството на туризма разработи още през 2015 г. и които всяка една година надграждаме чрез тяхното популяризиране, използвайки различни форми на дигитална и традиционна реклама“, коментира министър Николина Ангелкова.  Тя не пропусна да отбележи, че градът има сериозен потенциал  по отношение и на балнео и спа туризма, за което има подписано споразумение с германските здравно-осигурителни каси за посещения на немски туристи.

 

Основната тема, върху, която попада фокусът на тазгодишното издание на Международната среща по туризъм, е „Епископската базилика и мозаечното наследство на Филипопол “ в чест на включването им в индикативния списък на ЮНЕСКО за значими културни и природни обекти.

Общият брой на участниците на форума е 76 от 14 държави – Турция, Германия, Украйна, Кипър, Италия, Англия, Мароко, Македония, Хърватия, Словакия, Румъния, Швеция, Нигерия и България.

1 2

Top