Обявяват концесията за летище Пловдив до края на годината

Интересът на чуждестранните участници ежегодно е провокиран от добрите възможности за делови контакти, които предоставя форматът, както и фактът, че на едно място се събират представители на всички заинтересовани страни от туристическия бранш да споделят идеи, опит и да дискутират тенденциите в туристическия сектор.

По думите на министър Николина Ангелкова туризмът ще продължава да бъде един от фокусите на икономиката в града. „Летището е изключително важно за Пловдив, като очакваме до края на годината да бъде обявена концесията, което да привлече повече полети към област Пловдив и по-конкретно към зимния курорт Пампорово“, уточни тя.

Министър Ангелкова коментира още, че ще предложи форума – Международния съвет по туризъм, да се впише в годишната програма за Национална туристическа реклама на страната, с което ще насърчи устойчивото му надграждане. Това тя ще направи по време на Националния съвет по туризъм, който ще се проведе на 19 ноември в к.к. Боровец.

За първите девет месеца на годината има 7,8 милиона чуждестранни туристи, които са посетили България, което е спад от 0,8%. 2,8 милиарда евро са приходите от международен туризъм, което е спад от 0,3%. 4,6% е ръстът от нощувки или в парична стойност това са 1,350 млрд. лева.

Сред официалните гости на събитието бяха и областният управител Дани Каназирева, председателят на Общинския съвет инж. Александър Държиков, заместник-кметът Йордан Ставрев, изпълнителният директор на фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев и други.

 

1 2

Top