Обявяват Спортист на Пловдив за 2018 на церемония тази вечер

Световната и олимпийска шампионка на троен скок Александра Начева е безспорен №1 при младите спортни таланти

Тази вечер от 19:00 часа в зала „Пловдив“ на „Гранд хотел Пловдив“ на официалната церемония ще бъдат наградени „Най-добрите спортисти на град Пловдив“ за 2018 година. Анкетата е на дирекция „Спорт и младежки дейности“ и на пловдивските журналисти.

До този момент е ясно единствено, че лекоатлетката Александра Начева е абсолютен фаворит за наградата при младите спортни таланти. Алекс стана световна шампионка на троен скок на СП за юноши и девойки до 20 години в Тампере, олимпийска шампионка на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес и сребърна медалистка на ЕП до 18 години в Унгария.

Тя вече бе наградена като Изгряваща звезда на Балканите, зае и второто място в анкетата Лекоатлет на годината.

При мъжете и жените пък конкуренцията е твърде постна. Единствените, които спечелиха европейски титли са каратистите, но това пък не е олимпийски спорт. Валери Димитров стана европейски шампион за 18-и път, а Иванка Делева взе отличието за първи път в кариерата си.

За отбелязване е и уникалния прогрес на тенисиста Димитър Кузманов – Мико, който направи силен сезон и записа рекордно класиране под №251 в света.

Подобни статии

Top