Очакванията за Григор Димитров през новия тенис сезон - анализ на Betenemy - DC news

Очакванията за Григор Димитров през новия тенис сезон – анализ на Betenemy

Тенис сезонът е към своя край.

Няма значение дали сте доволни от постигнатите резултати на Григор Димитров, той продължава да е непредсказуем играч. Изминалият сезон беше пълен с емоция и в редица случаи е било подозрително, че именно родната ракета е успяла да задържи някого пред екрана, особено с достигането на не толкова престижното 78-мо място. Статистиката показва подобни плавни стартове в тенис турнирите от Григор, а след това в средата и към края винаги се играе на високи обороти.

И ако в един момент сме започнали да губим надежда, Григор успя да напомни, че няма нищо невъзможно и успя да отстрани Федерер в престижен турнир и отново да стигне до финал. Силите и еуфорията очевидно не стигнаха за трофей, но победата над тенис легенда никога не може да се подценява. И отново в края на сезона започна да се говори за появата на нов треньор в лицето на Крис Гро. Очевидно е, че Агаси е видял нещо, което не му харесва, а може и като всички останали да не е намерил слабото звено на хасковлията в тенис уменията му.

Най-големият успех на американския корт се е случил без участието на Агаси, следователно можем да разглеждаме постижението и като личен успех. Към годишните постижения можем да добавим и наличието на още едно качество отчетено от статистиката – печелене на точки при резултат 15-40. Хасковлията определено се бори и в голяма част от случаите показва зъби и на най-сериозните си опоненти. И така достигаме до по-важния въпрос: ще успее ли да вземе трофей Гришо през следващата година и какво изобщо да очакваме?

Това е основният въпрос, който най-вероятно тормози доста хора. Статистически погледнато е трудно да намерим отговор, но през година винаги имаме поводи за гордост. Григор завършва силно през 2017 г. и след това трябваше да намери себе си за следващия сезон. После започнаха пак победи, но никой не отчете или дори не позволи на родната ракета да страда за контузията си – не. Григор не може да се контузи, ако питате феновете, ала фактите са факти.

Следователно дори с контузия пак успя да стигне на финал и ако наистина е успял да се възстанови, можем да погледнем отново с оптимистичните погледи към 2020 година. Истината е, че сме гледали възходи и падения, но с една много позната спортна носталгия. Родната публика все още помни олимпийската доминация в някои дисциплини от олимпиадите, но Григор продължава да е най-доброто, което България е имала в тениса.

Причината, поради която трябва да останем положителни за следващия сезон е само една: Григор натрупа достатъчно опит и видя достатъчно победи и загуби. Защо обаче този въпрос е толкова важен за мнозина? Едва ли има човек, който става сутрин и не изпитва удоволствие, знаейки, че българинът е успял да доминира сред акулите. Световната публика го обича, играта му е впечатляваща и всеки опонент се моли да играе срещу Димитров в слабите му дни, защото в силните се получават емблематични мачове, които и до днес служат за пример в мрежата. Има и още една причина за феновете на онлайн залозите.

Все по-често може да откриете името на Григор в листата на потенциалните победители. Точно така, букмейкърите много добре знаят, че това е рисков играч и точно по тази причина ще откриете, че още сега може да се направи залог за първо място в един от големите турнири, при това с добър коефициент.

Букмейкъри като Бетенеми предлагат сериозен преглед на всички потенциални пазари в големите тенис турнири, където хасковлията присъства като фактор в следващия тенис сезон. И има причина това да се случва. Тенисът винаги има изкована листа от 10-на фаворита и точно в тази златна позиция може да откриете името Григор Димитров.

Дори и не винаги да е на върха на представянето си, играчът е онази дива възможност, която преобръща установената йерархия. И така трябва да потърсим отговор на големия въпрос. Българският тенисист има всички възможности да повтори успеха си от 2017 г. и дори да го надгради.

Основни фактори в представянето ще бъдат обвързани с тази контузия, както и новият треньор. Ако тези проблеми бъдат решени, Григор отново влиза в позицията на опасен фактор за всеки тенис турнир и нека не забравяме, че с него печелят всички от родните фенове до онлайн играчите, които му се доверяват.

Подобни статии

Top