Очаквано! Боби Михайлов за четвърти път начело на БФС

Президентът на БФС получи 463 гласа срещу 36 за Любо Пенев и 5 за Ивайло Дражев, новият Изпълком без Гриша Ганчев и Наско Сираков

Борислав Михайлов беше преизбран за президент на Българския футболен съюз за четвърти мандат, съобщи Българското национално радио.

55-годишният Михайлов спечели категорично вота на днешния конгрес на организацията с одобрението на над 90 процента от гласувалите 510 делегати.

Той получи 463 гласа, срещу 36 за Любослав Пенев и едва 5 за третия кандидат за поста Ивайло Дражев.

Недействителните бюлетини са 6, а двама делегати не са гласували.

След избора Борислав Михайлов почетния знак на ММС „Венец на победителя“ по случай неговата 55-годишнина.

„Благодаря на всички за позкрепата и за този вот. С моя екип ще работим, за да реализираме всичко обещано“, бяха първите думи на новия – стар президент.

Предложеният от Борислав Михайлов нов състав на Изпълнителния комитет е без собственика на ЦСКА-София, бивш на ПФК Литекс и крупен бизнесмен Гриша Ганчев, както и без легендата Наско Сираков, Марин Митев от корпорация „Химимпорт“ и Николай Гигов – някогашен собственик на Локомотив (София).

Новият състав би трябвало да бъде такъв: Йордан Лечков, Михаил Касабов, Атанас Фурнаджиев, Емил Костадинов, Камен Костадинов, Румен Вълков, Венцеслав Стефанов, Михаил Статев, Валентин Михов, Кирил Домусчиев, Спас Русев, Петър Величков, Панайот Рейзи и Димитър Георгиев. Статев е адвокат, Михов – легендарен ръководител на българския футбол и ЦСКА, Русев – собственик на Левски, а Георгиев – депутат от БСП в Народното събрание и член на Комисията по младежта и спорта.

От трибуните излезе процедурно предложение да няма други кандидатури и делегатите на Общото събрание трябва да гласуват. Но за да стане факт този Изпълком, всеки един от кандидатите трябва да получи 50 процента или повече от гласовете. Ако някой не събере тази подкрепа, то ще има нови предложения.

Снимка: bnr.bg

Подобни статии

Top