Одобрен е подробният устройствен план за Пробива под Централна гара!

С 19 гласа „за“, 7 „против“ и 5 „въздържал се“ пловдивския Общински съвет утвърди новия ПУП за улична регулация

С 19 гласа „за“, 7 „против“ и 5 „въздържал се“ пловдивския Общински съвет утвърди новия ПУП за улична регулация  във връзка с пробива под Централна гара. Цел на проекта, включващ зоната на кв. „Триъгълника“ е да бъде осигурена транспортната връзка от кръговото кръстовище към булевардите „Васил Априлов“, „Христо Ботев“, „Руски“ и ул. „Иван Вазов“, които са част от първостепенната градска улична мрежа, съобщава Радио Пловдив.

Проектът предвижда бул. „Васил Априлов“ да  бъде разширен с 6 метра от страна на бившето кино „Гео Милев“, променя се и  уличната регулация на ул. „Д-р Никола Ковачев“.

Преди това съветниците отхвърлиха предложение  за отлагане на точката за следващо заседание с аргумент, че темата е важна и всички детайли трябва да бъдат уточнени.

Пловдивчани са поставени в неприятна ситуация, в която нямат полезен ход, заяви съветникът Слави Георгиев. По думите му „каруцата отдавна е обърната и правилен път няма„, тъй като бутането на Бетонния мост отдавна не е в правомощията на Пловдив.

Припомняме, че по темата  за пробива под Централна гара бе внесено и питане до кмета на Пловдив от Евелин Парасков от името на „Съюз за Пловдив“, който настоява да получи отговор за степента на готовност на Общината  за стартиране на проекта, както и на какъв етап е процесът с отчуждаването на имотите, попадащи в обсега на строителството и дали има яснота за начина, по който ще се осъществява транспортното движение по време на ремонтните дейности – четете ТУК.

Подобни статии

Top