Офис неволи: Досадната лелка, която превръща работата в ад

Най-лошото, което може да ви се случи в офиса,

е да работите с жена, прехвърлила 40-те и превърнала се в досадна и злобна леличка. Защото тази колежка е такова чудовище, с което рядко може да се издържи повече от пет минути. А на вас ви се налага да я търпите всеки ден.

Ето признаците, които доказват, че си имате работа с професионална досадница:

Тя се интересува от всякакви подробности в личния живот на хората. Не е важно чий – на колеги, приятели, роднини, важното е животът да е чужд и по възможност носа ú да е наврян колкото се може по-дълбоко в него. Досадницата знае всичко за всеки – кой е глупав, кой е дебел, кой е прекалено слаб, кой скоро ще се развежда или ще сменя работата.

Не спира да слухти и не се притеснява да се намеси в чуждите разговори, за да даде акъл или просто да напомни за себе си. Забележките не я притесняват ни най-малко, защото никой не е (и няма да бъде) достатъчно дорасъл, за да я наставлява.

Девет фрази, които вбесяват всички 

Тя мечтае да приспособи всички към своите стандарти и влага огромна част от времето и енергията си в това „благородно“ дело. Понятията ú за морал, стандарти в работата и отглеждането на деца са общовалидни и никой няма право да е на друго мнение. Ако случайно някой се противопостави на виждането ú по даден въпрос, то в продължение на час(ове) ще му бъде обяснено в каква огромна грешка е.

Всички са ú длъжни. Абсолютно всички. Нахалството ú няма граници, независимо дали става дума за последното безплатно питие на фирменото парти или това, че ще прецака ваканцията на половината офис, за да си вземе един ден повече отпуск.

Тя е дървен философ. Досадната колежка винаги знае какво трябва да дават по телевизията, за какво да пишат в списанията, как да се облича Първата дама на Франция и още и още… Ако някой случайно има неблагоразумието да не се съобрази с нейното виждане, тя е дълбоко оскърбена, бясна и готова мигом да въведе „заблудения“ в правия път. Незнайно защо тази видна и всезнаеща персона е решила, че светът е създаден, за да отговори на стандартите ú и тази нейна увереност е бетон.

Тест: Умеете ли да си почивате?

Тя е по-по най. Най-умната, най-мъдрата и винаги готова да даде безценен съвет. Досадницата винаги има отговор на всички вселенски въпроси, които другите (според нея – глупави) жени, задават. Тя най-добре знае как да живее правилно и е готова да сподели с всички – между впрочем безвъзмездно. Тя е роден познавач на човешките души и няма проблеми да предаде частица от мъдростта си на останалия заблуден свят.

Тя е клюкарка и това я кара да се чувства силна и горда. Интригите са основното (и единствено) средство за развлечение, а неуспехите на другите – балсам за душата й. Способна е да прекара целия си ден в мислене как да прецака и очерни възможно най-успешно останалата част от колектива. А самата тя да излезе накрая добрия самарянин.

„Да се родиш умен не е толкова сложно“ – това е една от философиите, отнасящи се в пълна степен за нашата героиня. Единственият, който може по някакъв начин да се мери с нея, е мъжът й. Има удивителното свойство да започва всеки разговор с фразата „А моят мъж казва, че…“, макар никой да не се интересува от него. Най-интересното е, че и на нея самата не и пука какво мисли той по този повод, дори не го е питала за това. Просто и е нужно да съобщи на всички, че има мъж, а не е някаква си там самотна неудачница.

Всъщност досадницата наистина вярва, че ако има съпруг, то тя е истинска жена. И не само това – добре, че е тя, за да направи от него истински и пълноценен индивид.

5 Коментара

 1. Kaya написа:

  Беше ми интересно, после ми стана гадно. Авторът си е направил автопортрет. Порой от злост.

 2. 88 написа:

  Защо Kaya? Да не е по причина, че се разпознахте в описания персонажа.

 3. Вяра написа:

  Абсолютно точно!Винаги се намира една такава всичко знаеща и можеща!

 4. Анонимен написа:

  Това го е писал някой колега 100% :D такова точно описание на персонажа е невъзможно иначе!

 5. Мери написа:

  Изключителен коментар, евала на който го е писал, браво! Най-тъжното е, че тия досадни лелки никога не осъзнават колко вредни са и за себе си и за другите.

Top