Офис неволи: Нещата, които те побъркват в офиса

Започваш нова работа и смяташ, че всичките ти колеги са страхотни – забавни, мили, съобразителни, абе готини. Не след дълго, обаче, разбираш, че те все пак са хора, с които си принуден да прекарваш твърде много време заедно.

С всеки изминал ден откриваш нови и нови все по-дразнещи навици. А има дни, в които просто не искаш да дишате един и същ въздух. С други думи не можеш да ги траеш, но ти се налага.

Ден след ден се чудиш – „Как е възможно хората да са толкова дразнещи?!“. Но отговор на този твърде сложен въпрос не откриваш, а само прибавяш нови неща в списъка с дразнещи навици на тези гадове – колегите.

Офис неволи: Досадната лелка, която превръща работата в ад

Виж този списък и ако нито едно от тези неща не ти е късало нервите в офиса… значи ти си този дразнещ колега :)

Непрестанно говорещият

Не че си работохолик, но понякога имаш нужда да се съсредоточиш изцяло върху работата си. Но не така мисли онзи колега, който винаги има какво да каже. Вярно е, че всеки офис е различен, но във всяка фирма има поне един многознайко, който нищо не знае, но пък има мнение за всичко. Този човек разбира от абсолютно всичко и просто иска да сподели знанията си с останалите не, че толкова му се говори. Въпреки че многократно е молен да пази тишина, той не млъква…

Чревоугодникът

Ти също обичаш да си похапваш, но в офиса се съобразяваш с обстановката и си взимаш храна, която няма да превърне стаята на кухня. Дойде ли време за обяд, в офиса настава пиршество – опъват се маси, нареждат се салати, мезенца, хлебчета, яхнии, супи и каквото още е останало от снощната вечеря. Ти не се включваш в този празник на чревоугодничеството, но не ти пречи след това да помогнеш за почистването на масата. Хладилникът в работата винаги е препълнен със забравени Бог знае от кога и кого храни, но както знаете във всеки офис живее по едно добро духче, което изхвърля развалените манджи, защото това е под нивото на заетите ти колеги.

Най-работният

Това е човекът, на чийто плещи се крепи цялата фирма… Без него и ти и шефът ще умрете гладни. Той върши толкова много работа, че сам се чуди как се справя, но в същото време никой не оценява това. В действителност това е човек, който има уникалния талант да имитира работа, а всъщност по цял ден не прави друго освен да бърка в някой пакет с чипс или купа с пържоли.

Говорещият по телефона

Група неизвестни учени вече доказаха, че няма нищо по-полезно от говоренето по телефона в офиса. И колкото по силно викаш, толкова е по-полезно. Все пак откъде ще разберат колегите как живееш, ако не обсъдиш целия си личен живот през работно време с някоя приятелка. А и шефът ще ти увеличи заплатата… все пак, няма как да не го чуе през два етажа.

Рождени дни и други празници

Дори и да работиш в малка фирмичка с не много служители, по някое време започваш да си мислиш, че всъщност в нея работят 365 души, които всеки ден черпят за нещо. И съответно ти трябва да се бръкнеш за поредния подарък. Днес пет лева, утре пет лева… няма край. А купуването на подарък за шефа е любимо на всеки офис служител. Целият трепет и емоции около това да измислиш какъв да е поредният дар, който шефът ти ще се чуди къде да завре, тъй като няма нужда от него – просто не може да се опише. А вълнението в очакване на неговата реакция и благодарност… ами, че то за какво живеем ако пропуснем тези мигове.

Тиймбилдинги и фирмени партита

По-сплотяващи колектива събития просто няма. Ето това е времето в годината, за което всеки живее. Цяла година тръпнеш в очакване, за да чуеш в нощта на новогодишния банкет трогателната реч на шефа. Онова признание от началника, което буквално преведено означава:

„Не съм те виждал цяла година, не знам как се казваш, кога съм те наел или дали въобще работиш тук, но сега ще ти обясня как правя всичко за теб и съм постигнал всичко благодарение на теб и това, което правиш, въпреки че нямам идея точно какво вършиш…“

Колкото и трудно да се живее в офиса няма как – пари трябва да се вадят от някъде, защото Захари Бахаров не минава през всеки дом, носейки голям чек. Но въпреки всички тези дразнещи навици, вие знаете, че някъде дълбоко в себе си обичате и работата и колегите си, все пак не забравяйте, че винаги може да е и по-зле.

Подобни статии

Top