Официална информация за срещите със Зингаревич и за дълговете на Ботев

Сдружение ПФК Ботев очаква положителен развой и пожела весели коледни и новогодишни празници на феновете

Сдружение ПФК Ботев излезе с информация за срещите си с руския бизнесмен Антон Зингаревич и за дълговете на клуба.

Това стана с обръщение на „жълто-черните“ към привържениците на отбора, което разкрива, че руският милиардер има достъп до клуба, за да направи одит и след това да каже „да“ или „не“ за придобиване на акциите.

В момента 61% от тях са собственост на Сдружение ПФК Ботев, което се явява и мажоритарен собственик на клуба.

Ето съобщението на Сдружението:

„Уважаеми Ботевисти,

Във връзка с медийните публикации и желанието ни да сме прозрачни за случващото се в Ботев Пловдив, бихме искали да информираме обществеността за събитията от последните дни.

Председателят на Сдружение ПФК Ботев, в качеството му на мажоритарен собственик на ПФК Ботев АД, проведе преди дни среща с Антон Зингаревич във връзка със заявения от руския предприемач интерес към инвестиции и придобиване на мажоритарния пакет акции на клуба. Имаме уверение за реален интерес и сериозни амбиции, но разговорите са едва в начален етап.

Предоставили сме на г-н Зингаревич и екипа му достъп до клуба, за да направят одит. Обещанието от страна на кандидат-купувача е да даде окончателно решение до края на декември, след което може да се пристъпи към конкретните преговори. До тогава всички информации за трансфери, зимни лагери и др. може да се считат по-скоро за непроверена информация.

Освен това сдружение ПФК Ботев свиква в началото на годината общо събрание на акционерите на ПФК Ботев АД, за да състави нов Борд на директорите на клуба – независимо дали в него ще влязат представители на нов съсобственик, или не.

Бихме желали да ви информираме и по темата за задълженията на ПФК Ботев АД. След като клубът, благодарение на привържениците си, бизнеса и широката пловдивска общественост, изкупи задълженията към „Рент Мениджмънт“, бе подписан договор за закупуването между синдиците на КТБ и прокуриста на клуба Асен Караславов.

Предстои този договор да се одобри от Фонда за гарантиране на влоговете, чието становище в момента изчакваме. Предприета е процедура за прекратяване на делата от КТБ към ПФК Ботев АД. По отношение на делата на „Рент Мениджмънт“ към ПФК Ботев АД предстои сложен процес, но вярваме, че той ще бъде доведен до успешен край.

Желаем на всички жълто-черни привърженици топли и споделени Коледни празници!

Да живее Ботев Пловдив!“

Подобни статии

Top