Официалната позиция за коледния базар в Капана

Не осем, а цели девет дни – от 21 до 29 декември, коледни емоции с Коледен Базар Капана и неговите приятели от Регионална Камара на Занаятите и Фермерски Пазари Пендара

С радост съобщаваме, че при вчерашната работна среща с г-н Здравко Димитров (кмет на гр. Пловдив) получихме човешко отношение и разбиране, като постигнахме консенсус по темата за случването на дълго очаквания Коледен Базар Капана. Поради епидемичната обстановка в града се налага да премахнем от нашия график датите 19.12 и 20.12, като за сметка на това събитието ще бъде удължено до 29.12 (включително) и ще сподели ул. „Райко Даскалов” (Малката Главна) със своите колеги от Регионална Камара на Занаятите и Фермерски Пазари Пендара, които загубиха своите дати за реализация на същата локация. Поради създалата се ситуация, гражданите на Пловдив и гостите на града ще имат възможността да се запознаят на едно място с над 160 автори, занаятчии и производители на качествени хранителни продукти.

Това ще бъде най-голямото съвременно базарно събитие в страната до сега, което ще превърне нашия град Пловдив в своеобразната зимна столица на България. В сърцето на града отново ще се пробуди Коледна Магия, която ще обгърне Малката Главна или автентичната главна улица на квартал Капана, ул.Райко Даскалов в една от най-големите празнични атракции. Това ще бъде и най-дългият Коледен базар Капана – цели 9 дни, изпълнени с коледна атмосфера и много емоции за малки и големи.

Над 150 щанда ще намерят своя дом на ул. „Райко Даскалов“ (автентичната улица на кв.Капана от времето на Узун Чаршия) ще покажат майсторлъка на талантливи родни творци, които ще представят ръчно изработени коледни играчки, картички, ароматни и декоративни свещи, красиви бижута, керамика, дървени артикули и дърворезби, картини и какво ли още не. От щандовете за натурални храни и напитки ще се носят аромати на канела, греяно вино и прясно изпечени сладкиши.

Обединения Коледен Базар ще бъде перфектното място да изберем неповторим празничен подарък, с който освен че ще зарадваме близките си, ще подкрепим и творците на България в края на трудната за всички 2020 година. Нашия призив към всички Вас е: “Не се редете на опашки за стоки от китайската поточна линия в големите вериги, а подкрепете вашите българските творци и занаятчии,  за да бъдем ЗАЕДНО повече от всякога, въпреки повсеместните несгоди”.

Коледните празници ще протекат съобразно всички противоепидемични изисквания на местните и национални власти и ще бъде изцяло съобразен с актуалната епидемичната обстановка в Пловдив и страната. Молбата ни към всички посетители е, нека заедно бъдем отговорни един към друг за общото здраве.

Подобни статии

Top