Официалният календар на Пловдив за 2020 година е готов!

Луксозното издание се продава в Музея на Съединението, цената му е 9 лева

„Пловдив в съдбата на големите българи“ е заглавието на изданието на луксозния календар за 2020 година на Регионален исторически музей – Пловдив и Община Пловдив.

„Пловдив като духовен център на България е свързан със съдбата на плеядата българи, оставили значима диря в националната ни история. Едни от тях, като д-р Константин Стоилов, Асен Христофоров, Магърдич Томасян, са родени в града под тепетата. Други, като Златьо Бояджиев, Христо Г. Данов, Захари Стоянов или Димитър Кудоглу, реализират върховете на своето творчество или най-съкровените си мечти тук. За трети, като българския княз Александър І, градът е свързан с най-величавите моменти на тяхното присъствие в родната ни история. На страниците на този календар представяме 12 от тези българи. За всички тях Пловдив е житейски пристан, място за съзидание и незабравим спомен“, разказват от музея.

Календарът е с размери 49 на 66 сантиметра, продава се на цена от 9 лева и всеки желаещ може да си го закупи от експозиция „Съединение на България от 1885 г.“ на пл. „Съединение“ №1.

Подобни статии

Top