Официално! Ла лига се завръща на 11 юни!

Новият сезон пък ще започне на 12 септември

„Футболното първенство на Испания ще се поднови на 11-и юни, за да завърши прекратения заради пандемията от коронавирус сезон 2019/2020. А следващата кампания 2020/2021 ще започне на 12-и септември“, обяви президентът на „Ла Лига“ Хавиер Тебас.

Настоящият сезон в Испания спря през март заради пандемията от коронавирус.

„Благодарение на Испанската федерация ще можем да играем в оставащите пет понеделника“, сподели Тебас.

„Осигуряваме нови часове за мачовете, което позволява пазарът ни в Азия да се увеличи. Надяваме се и в бъдеще да можем да играем петъците и понеделниците без да преговаряме“, добави той.

„В нощта на мача изпробваме ново аудиовизионално ниво зрителят да може да избира между две картини – реалната и с публика и звук виртуално. В Бундеслигата избраха виртуалния звук и този метод беше успешен. Ние също работим върху тази опция. Искаме да дадем алтернатива на зрителите: тишината и виртуалния шум. Пробите са интересни и предизвикват внимание“, продължи шефът на „Ла Лига“.

“Новото първенство ще започне на 12 септември.“

„Пътят да бъдеш номер 1 е дълъг. Тежко щеше да е да не излезем от тази ситуация. Вижте Лига 1 във Франция. Те взеха прибързано решение. За нас нещо подобно би било катастрофа. Ние трябва да продължим работата, която за момента ни е поставила малко над Бундеслигата и близо до Висшата лига“, каза още Тебас.

Подобни статии

Top