Официално за „Локо“: 2 играчи и 4 фена с COVID – 19. Има нови заразени в дискотеки. С вируса е и бебе

Ситуацията в Пловдив се усложнява!

Два са официално потвърдените случаи на футболисти с коронавирус от „Локомотив“ Пловдив, те са карантинирани в домовете си. Това сочат данните на РЗИ, съобщиха от Областна управа.

Отново по информация на РЗИ към днешна дата с положителна проба за COVID-19 са и четирима привърженици на отбора. Те са били на финала между ЦСКА и Локомотив в София. Става дума за момиче на 15 години и трима мъже на възраст между 19 и 38 години. Всички са на домашно наблюдение. Днес са взети проби на целия екип на футболния клуб – футболисти, треньори, мениджъри и всички, ангажирани с дейността на клуба и се чакат резултатите им, които ще бъдат оповестени официално.

И още информация за новите случаи на заразените в Пловдив:

Днес има 3 положителни проби на посетители в дискотека „Бушидо“, двама от тях са абитуриенти, празнували на 25 и 26 юни, съобщават още от Областна управа. Ръководството на заведението е изследвало целия персонал с PCR тест и до момента няма положителни резултати, но РЗИ започва епидемиологично проучване. Припомняме, че по-рано днес от пловдивския клуб излязоха със специално обръщение, в което отричат да имат заразен персонал.

Сред новорегистрираните има още трима положителни, които са посетители на дискотека „Сикретс“ – мъж на 51 години и двама абитуриенти.

Има и случай на 40-дневно бебе, което е прието в Инфекциозна клиника като контактно на баба си и също е с положителна проба.

Ситуацията категорично се усложнява. Днес свиквам извънреден Областен щаб за да се набележат мерки, относно организирането на  масовите мероприятия„, съобщи областният управител Дани Каназирева, която прекрати отпуската си.

Междувременно с решение на Медицинския щаб се дава срок от 24 часа на МБАЛ „Св. Каридад“, корпус „Св. Анна“, за подготовка и преобразуване на 39 легла за COVID-19. Мярката се налага заради увеличения брой на заразените в областта.

Подобни статии

Един коментар

  1. Valchan написа:

    40% от населението са прости и за тях е важно личното моментно щастие… Да се напият, да мятат гюбеци, да ходят по заведения и мачове. Тези хора са заплаха за населението и за тях са необходими мерки! Да се затвори всичко!!!

Top