Официално! Отложиха новия сезон в Първа лига за 7 август!

Официалните мачове и контролите без публика до 15-и юли, специални мерки се взимат и към чуждестранните футболисти, които ще пристигат в българските отбори

Стартът на новия сезон в Първа лига бе отложен с 2 седмици за 7-ми август, съобщиха от Българския футболен съюз.

Медицинската комисия към БФС внесе предложението заради усложнената епидемиологична обстановка в страната и след детайлни консултации с оторизираните държавни органи. Освен пикът на заразени в страната, има и много положителни проби на футболисти, треньори, фенове и служители във футболните клубове като носителя на Купата на България Локомотив (Пловдив).

Ръководството на Българския футболен съюз прие предложението с цел запазване здравето на футболисти, щабове и длъжностни лица във форсмажорната ситуация.

Официалните и контролните мачове ще се провеждат без публика поне до 15-и юли, съобщиха още от БФС. Тази временна мярка е предприета със заповед на министъра на здравеопазването от днес.

Предприемат и допълнителни противоепидемични мерки по отношение на футболисти, пристигащи в страната за участие в българското първенство. Регулациите засягат футболисти от трети страни, както и граждани на ЕС.

Подобни статии

Top