Официално! Само Юрич от ЦСКА е с COVID-19!

Тестовете на всички останали са отрицателни, „армейците“ се готвят за реванша срещу Ботев

Единствено Томи Юрич е заразен с коронавирус в отбора на ЦСКА, съобщиха официално от клуба. Тестовете на всички останали футболисти, треньори, ръководство и служители на „червените“ са отрицателни, в това число и на Стефано Белтраме.

Ето официалното съобщение на ЦСКА:

„Армейци,

Във връзка с възникналата ситуация в клуба Ви информираме за следното:

Проведените в неделя сутринта от референтната лаборатория към Военномедицинска академия PCR тестове дадоха отрицателен резултат! На спортната ни база „Панчарево“ бяха изследвани всички футболисти, треньорски и спортно-технически щаб, ръководството на клуба и обслужващ персонал.

Потвърждава се единствено положителната проба на нападателя Томи Юрич, който още с появата на първите съмнения за COVID-19 в четвъртък е изолиран и за него се полагат необходимите медицински грижи. Радващо е, че в момента той няма видимо проявени симптоми и състоянието му е много добро, но до пълното му излекуване ще се спазва необходимия карантинен период.

Тестът на другия футболист, който заради здравословни оплаквания пропусна дербито – италианеца Стефано Белтраме, е отрицателен и той скоро ще се присъедини към заниманията на отбора.

ЦСКА като отговорен клуб заявява, че ще продължи да изпълнява стриктно предписанията на БФС и държавните институции, касаещи всички мерки за безопасността на състезателите и служителите си по време на тренировъчния процес и предстоящите мачове за шампионата и турнира за Купата на България.

Подобни статии

Top