Огнеборец от Първа пожарна за втори път стана „Пожарникар на годината“ за Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)

Мюрсел Нурай Мурад този път е отличен с приза в направлението „Комплексен победител“

Пловдивският огнеборец Мюрсел Нурай Мурад отново спечели приза „Пожарникар на годината“ в Пловдив, като тази година той е отличен в категорията „Комплексен победител“. 27-годишният Мурад, който е инспектор в група „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност“ на 01 РСПБЗН Пловдив, е пожарникар на годината за втори път, като през 2019 година спечели не само областния приз, но и стана подгласник на победителя на национално ниво в раздел „Контролна дейност“.

Пловдивски огнеборец със статуетка в конкурса „Пожарникар на годината“

Младият огнеборец организира работата на колегите си при пожарите край Старосел, в местността Воден камък край Хисаря и в село Кръстевич.

Днес РДПБЗН – Пловдив излъчи победителите в областното ниво на конкурса „Пожарникар на годината“ – 2021 г. Класирането на областно ниво бе направено от комисия, след обсъждане на конкретни предложения и оценки за работата на служителите от всички подразделения.

Карловец спечели наградата в направление „Пожарогасителна дейност”. Това е 39-годишният инспектор Иван Тодоров Колев от група „Пожарогасене и спасителна дейност“ на РСПБЗН-Карлово. Колев е участвал в гасенето на 3 големи и сложни по развитие пожари през месец август 2021 г – горския пожар в борова гора над с. Розино, пожар в борова гора над град Карлово и пожар в склад на предприятие за млекопреработка в с. Ведраре.

В Раздел „Спасителна дейност ” наградата получи началникът на сектор „Специализирани оперативни дейности“  гл. инспектор Петър Христов Петров. 32-годишният Петров е отличен заради гасенето на сложния и продължителен пожар в района между Нареченски бани и Югово. Заради добрата му работа бе спасено село Югово.

28-годишният Борис Канагрохов, инспектор „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност” в 01 РСПБЗН, получи приза „Пожарникар на годината“ в направлението „Контролна дейност”. Младият пожарникар работи с младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ и анализира причините и условията за възникване и разпространение на пожари, предлага мерки за тяхното предотвратяване. Неговата награда бе получена от началника му, тъй като младият мъж е под карантина.

1 2

Подобни статии

Top