Огнеборци спасиха пловдивчанин, останал заклещен цяла нощ в тръба - DC news

Огнеборци спасиха пловдивчанин, останал заклещен цяла нощ в тръба

Инцидентът е станал близо до стадиона в кв. Коматево в Пловдив

Пловдивчанин, който се прибирал към дома си снощи, пропаднал в пластмасова тръба, оставена за отводняване. Инцидентът е станал близо до стадиона в кв. Коматево в Пловдив.

Човекът е бил заклещен повече от 11 часа в тясното и дълго пространство с вдигнати нагоре ръце. Правил е опити да излезе сам, но тъй като тръбата е тясна, дълга и гладка, не успял.

Не е имало и кой да му окаже помощ, тъй като мястото е отдалечено от жилищните постройки. Ранобудна пловдивчанка, която тази сутрин разхождала кучето си, чула виковете му и веднага позвънила за помощ. В акцията по спасяването се включиха два екипа огнеборци, екип на „Спешна помощ“и ВиК.

Безценна бе и помощта на съобразителен и отговорен жител на кв. Коматево, който пристигна с багера си и разкопа пространството около тръбата, за да помогне на огнеборците. Тръбата беше прерязана, спасителите направиха гръдна връзка и извадиха заклещения мъж.

Медиците установиха, че по човека има само леки охлузвания.

Така започна неделното дежурство за оперативния дежурен по град- гл.инспектор Веселин Брадистилов, огнеборците от Втора служба: Атанас Апостолов, Марин Ташев, Николай Малинов и Георги Петров и за колегите от сектор СОД- Димитър Тренчев, Николай Димов, Георги Диманов и Красимир Добранов.

Подобни статии

Top