Огнян Дебелаков отива на съд за катастрофата на „Марица-юг“

Според химическата експертиза Огнян е шофирал с 1,55 промила алкохол в кръвта. Впоследствие е установено, че е  бил и дрогиран.

Разследващите са установили, че преди катастрофата нито един от пътниците не си е сложил предпазен колан. По думите на Жоро, той направил забележка на Огнян да кара по-бавно, но неправоспособният шофьор отвърнал, че няма проблем с шофьорските умения.

Обвинение за 19-годишния Огнян, убил двама при удар в стълб

По делото е обвинен и бащата на Огнян – 46-годишния Митко Дебелаков за това, че е предоставил автомобила си на Огнян, без младежът да има необходимата правоспособност и така се е стигнало до трагедията. Припомняме, че бащата също беше задържан в ареста, но в края на ноември мярката му е изменена в „подписка“.

19-годишният Огнян взел ключа на колата тайно от баща си (СНИМКИ И ВИДЕО)

По данни на прокуратурата и бащата, и синът, нямат шофьорски книжки. Те харесали опела в автоморгата, в която бащата работел като общ работник. Колата била оставена там от 41-годишната собственичка, за да бъде продадена и била обявена за 1400 лв. Митко платил първоначална вноска от 200 лв. за автомобила, защото синът му много го харесал.

Предстои да бъде насрочена дата за гледане на делото.

1 2

Подобни статии

Top