Ограничават движението между Тополово и разклона за Жълт камък по пътя за Кърджали

Ремонтират пътната настилка, срокът е до края на ноември

От утре – 8 октомври, за всички превозни средства се ограничава движението в 16-километров участък от път II-58 Кърджали – Асеновград, от с. Тополово до разклона за с. Жълт камък. Спирането на трафика е за ремонт на пътната настилка.

Обходният маршрут е: път I-5 Кърджали – Маказа – път I-8 София – Пловдив и обратно.

Дейностите са част от стартиралия през февруари т. г. ремонт на 32,8 км от второкласния път, в отсечката Черноочене – Асеновград, до границата между областите Пловдив и Кърджали, при отбивката за с. Жълт камък.

Срокът за завършване на предвидените ремонтни работи е до края ноември т. г.

От Община Асеновград обаче информираха, че  пътуващите по отсечката Асеновград – Кърджали в следващите три дни – 8-ми, 9-ти и 10-ти октомври (петък, събота и неделя) – могат да преминават свободно по пътния участък. Поради влошаване на метеорологичната обстановка в посочения период няма да се извършват ремонтни дейности.

Пътят обаче все още е в ремонт и по трасето са разположени тежкотоварни автомобили и специализирана техника. Затова се призовават шофьорите да преминават през участъка с повишено внимание и ниска скорост, с цел да се избегне възникването на пътни инциденти.

Подобни статии

Top