Ограничиха пожара над Югово, днес гасенето продължава

Няма опасност за Югово и Нареченски бани

Продължава да гори гората над родопското село Югово. И тази нощ жителите на селото виждаха пламъци в планината от домовете си.

Според гл. инспектор Димитър Бришимов, началник на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ РДПБЗН-Пловдив обаче, пожарът не е напуснал границите си, а вътре гори суха маса вътре в пожара. Той посочи, че огнеборците ще проверят всички просеки тази сутрин, тъй като понякога през коренищата на дърветата огънят си пробива път.

Бришимов увери, че няма опасност за населените места в района. По думите му пожарът не е локализиран, но огнеборците контролирано го водят към пропастта на запад. По-късно, когато падне в ниското, ще бъде погасен, добави той.

По думите му най-голям риск при гасенето представляват пропестите от двете страни на пожара, тъй като правят непристъпен района.

От ГДПБЗН тази сутрин съобщиха, че пожарът се е разпрострял на над 1100 дка. Днес гасителните действия ще продължат, като участие ще вземат 4 пожарни автомобила с 11 служители на ПБЗН, доброволци и служители на горското стопанство, уточняват от главната дирекция.

Военнослужещите днес ще бъдат на повикване, само ако се наложи. Хеликоптерът от 24-та авиобаза Крумово ще се включва също само при нужда, посочи Бришимов.

Снимка: Фейсбук/Община Асеновград

Подобни статии

Top