Огромен пожар във Войводиново, гори цех за месо (СНИМКИ И ВИДЕО)

14 противопожарни екипа вече три часа гасят огъня.

Огромен пожар гори в цеха на предприятието за преработка на месо „Унитемп“ в пловдивското село Войводиново.

Сигналът за пожара е получен на спешния телефон 112 в 18:30 ч. На място са изпратени 14 екипа на пожарната от Пловдив. Няма пострадали хора, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Според очевидци пожарните непрекъснато сноват до Пловдив и се зареждат с вода в градските бензиностанции. „Страшно е!“, разказаха за DCNEWS  преминаващи край мястото на пожара.

Базата е на площ около 8 декара.

Тя е собственост на пловдивски бизнесмен. По първоначални данни гори помещение за опаковки и пакетаж, макар че според местните огнената стихия се е развихрила в района на екарисажа.

Според запознати това е най-голямото месопреработвателно предприятие на Балканите. Създадено в сътрудничество с български, датски, немски и други водещи фирми, то се появява на българския пазар през 2007 г. като най-голямото предприятие с индустриален капацитет и модерно оборудване, отговарящо на изискванията на ЕС за добив на свежо охладено и замразено месо.

В момента няма информация откъде е тръгнал огънят и каква е причината за него.

На място е директорът на РДПБЗН комисар Георги Мангараков, а освен противопожарните екипи, има и екип за замерване на чистотата на въздуха.

Според комисар Мангараков пожарът е тръгнал от работно помещение след края на работното време. Нито един работник не е бил в склада, който се намира зад административната сграда. Тъй като конструкцията е от термопанели, пожарът ги обхваща. Веднага са изключили тока от трафопоста, както и към пожарните помпи, затова противопожарните автомобили се зареждат отвън.

Извикани са противопожарни автомобили от Карлово и други градове. Няма обгазяване, нито токсични вещества. Извън цеха има бутилки с метан, които се охлаждат от пожарната.

Пожарът вече е локализиран. Пожарните автомобили са по целия периметър и ще останат през цялата нощ. В западната част продължава гасенето. След като се направи оглед ще стане ясно дали палежът е умишлен. Засега от пожарната не допускат подобно нещо.

Подобни статии

Top