Огромни са щетите от пожара в Кръстава, шест къщи изгоряха (СНИМКИ)

Изгорели са също плевни, домашни животни, слама и дърва за огрев

Шест къщи и шест селскостопански постройки изгоряха във велинградското село Кръстава при снощния пожар, съобщи говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Няколко къщи са в пламъци във велинградското село Кръстава

Припомняме, че първият сигнал за пламъците е получен около 21:03 часа в Оперативния център на РДПБЗН-Пазарджик. Към отдалеченото село, което се намира в планината, са изпратени 5 пожарни коли от Велинград, Пазарджик и Якоруда с 15 пожарникари. На място са изпратени и две водоноски от Държавно горско стопанство „Алабак“ и Държавно горско стопанство Чепино. Помощ са оказали също 35 служители на горското стопанство, 2 пикапа, 2 буса и 1 багер с 25 души от ДФ „Офроуд клуб“ – Велинград.

Огнената стихия за няколко часа унищожи 6 къщи, 6 плевни, много сайванти и гаражи, един камион ГАЗ и лек автомобил, а в пламъците загинаха 2 телета и куче. Изгорели са още 2000 бали фураж и 100 кубика дърва за огрев. Спасени са 7 къщи и две плевни.

Около полунощ огънят бе локализиран, но все още имаше тлеещи останки. Няма пострадали хора, но материалните щети са големи. Предстои да бъде направен подробен оглед и да се установи причината за пожара. Най-вероятно огънят е тръгнал от късо съединение.

До късно снощи жители на селото отправяха призиви за помощ в социалната мрежа. Според тях в селото не е имало и вода, което допълнително е довело до разпространението на пожара.

На място е екип разследващи от РУ Велинград, които извършват огледи. Уведомена е прокуратурата за случилото се.

На този етап не може да се говори за конкретна причина за пожара.

Снимки: Фейсбук/Велинградчани и Off-Road Velingrad/Жоро Семерджиев

Подобни статии

Top