Огромни тапи на „Руски“ заради ремонтите (СНИМКИ)

Строителните дейности се извършват с бързи темпове

Огромни задръствания се образуват на пловдивския булевард „Руски“ заради ремонтните дейности, започнали преди десетина дни, оплакаха се в редакцията на DCNEWS читатели. Строителните дейности текат с бързи темпове, но заради тях придвижването от Търговската гимназия до кръстовището с бул. „6-ти септември“ става за не по-малко от 20 минути.

Заради тапите автобусни шофьори изпреварват колоните от автомобили и се движат в най-лявата лента, а после се опитват да се вмъкнат в основните платна, като поставят в риск водачите на леки коли, жалват се пловдивчани.

Ремонтите се извършват в двете посоки в участъка от бул. „6-ти септември“ до кръстовището с ул. „Преслав“ и ул. „Данаил Николаев“. Подменят се и тротоарните плочки от двете страни на булеварда.

Движението по време на реконструкцията не се спира, въпреки че горният пласт асфалт е изцяло изгребан.

Припомняме, че участъкът не беше включен в обществената поръчка за ремонт на булеварда, изпълнявана в продължение на две години от фирма „Щрабаг“. Според кмета Иван Тотев причината била, че в този участък нямало да се сменя подземната инфраструктура.

Очаква се движението по булеварда да бъде спряно за един уикенд, за да бъде положен асфалта.

Пак започват ремонт на „Руски“, затварят го за ден (ВИДЕО)

Подобни статии

Top