Охранителен шеф в ареста, задигал пари от банкомати

Обвинен е в длъжностно присвояване на 1,5 млн. лв., прибирал ги от касетите, с които зареждали банкоматите

Пловдивският апелативен съд остави окончателно в ареста шефа на пловдивския офис на „ВИП Секюрити“ ООД Евгений Кутрянски. Охранителният шеф е бил арестуван преди десетина дни по обвинение за длъжностно присвояване на 1,5 млн. лв.

Кутрянски работел от 13 години като ръководител на местния офис на охранителната фирма. В офиса освен него работели общо 12 души. Липсата на парите била открита наскоро. Според обвинението в продължение на година и половина – от 1 ноември 2018 г. до 12 април 2020 г., Кутрянски е присвоявал пари от касетите, с които фирмата зареждала банкомати в града. Той е обвинен в присвояване в особено големи размери, което предствавлява особено тежък случай.

Когато преди десетина дни му съобщили, че ще се прави ревизия в офиса, мъжът останал след работа и започнал да прави банкови преводи от компютъра си. Успял да направи 6 превода по 260 хиляди лева и да върне част от присвоеното, но не всичко.

Когато полицаите дошли в офиса му, открили две касети с 36 хиляди лева, които не били пломбирани, а при проверка на компютъра му било установено, че е превел другите пари.  Мъжът е бил арестуван на 16 април, а на 20-ти е било делото за мярката му за неотклонение пред Окръжния съд.

Пред съдебния състав днес адвокатът на охранителния шеф обяснил, че може би става дума за счетоводна грешка. Юристът посочил, че Кутрянски, който е около 48-годишен, е имал кредит и две деца, а съпругата му не работела заради извънредното положение.

Предвиденото в закона наказание за извършеното от охранителния шеф обвинение е от 10 до 20 години затвор

Апелативният съд прецени днес, че от събраните до момента доказателства и разпитите на свидетели, правилно окръжният съд е преценил, че може да се направи обосновано предположение за съпричастност на оранителния шеф към обвинението, което му е повдигнато. Съдът смята, че при една по-лека мярка за неотклонение, има опасност мъжът да се укрие при майка му, която живее и работи в Италия. Този риск произтичал  от тежкото наказание, предвидено от закона – лишаване от свобода от 10 до 20 години, конфискация на половината имущество, както и лишаване от право да заема определена длъжност и професия.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Заседанието днес се проведе чрез поддържана през цялото време видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и съдебната зала, в която присъстваха съдебният състав, прокурорът и защитникът.

Подобни статии

Top