ОИК Калояново решава за отстраняването на кмета Георги Георгиев

Той бе заловен зад волана на служебния си автомобил след употреба на кокаин

ОИК – Калояново ще заседава тази вечер в 18.30 ч., за да реши дали да отстрани кмета на общината Георги Георгиев. Кметът бе заловен да шофира след употреба на кокаин през ноември миналата година.

Обявата за заседанието е качена на сайта на ОИК и на таблото в общината, уточни заместник-председателят на комисията Надежда Атанасова. Тя ще ръководи заседанието, тъй като председателят на ОИК Илиян Дончев е в чужбина.

Това е втори опит да бъде отстранен от поста кметът на общината, след като в края на ноември 2020 г. ОИК не събра необходимите гласове, за да прекрати пълномощията му.

Във вторник ЦИК даде указания за Общинската избирателна комисия в Калояново да изпълни закона, като отстрани от длъжност кмета Георги Георгиев. След споразумение с прокуратурата през ноември миналата година, той получи условна 3-годишна присъда за шофиране след употреба на наркотици. Георгиев заведе дело, като твърди, че на предишното е станал жертва на манипулация и целенасочена провокация от адвоката си.

На 18 февруари Апелативният съд в Пловдив остави без уважение искането на кмета за възобновяване на наказателното дело срещу него. На 9-ти юни във ВАС ще се гледа касационната жалба на Георги Георгиев срещу пловдивския съд.

Източник: Радио Пловдив
Снимка: стоп кадър NOVA

Подобни статии

Top