Окастриха три дървета заради „Две хубави очи“ на Яворов (СНИМКА)

Окастриха до неузнаваемост три дървета

заради надписа „Две хубави очи, музика, лъчи“, който бе монтиран на покрива на пловдивското СУ „Пейо Яворов“. Това алармираха потребители във Фейсбук групата „ЗАЕДНО за дърветата на Пловдив“.

Ето какво е написал член на групата:

„Училище „Яворов“ в гр. Пловдив се подготвя подобаващо за учебната 2018/2019 година. Щателно окастрени са дърветата пред фасадата на училището, цялата листна маса е премахната и обезобразените остатъци са оставени да стърчат, за да напомнят за ползотворната дейност и навременна реакция на институциите срещу зелената напаст.

През новата учебна година учениците ще имат прекрасна гледна към едно от най-натоварените кръстовища в гр. Пловдив и ще могат свободно да наблюдават изумителното урбанистично явление „Смог“ през определени сезони и часове. Това ще повлияе положително на тяхната мотивация и творчески способности, уверяват компетентните органи и обещават да покажат статистика на успеваемостта.

Също така вече спокойно могат да си отварят прозорците и да дишат изпаренията на безбройните автомобили, за които имаме уверението, че всички до един законно са преминали технически преглед, въпреки че масово са излезли от западноевропейските автоморги. И не на последно място, според последни изследвания, вибрациите от оживената улица и звуците от клаксоните помагат на мозъка да се справи със стреса и подобравят ефективността му, което ще има положително отражение върху учебния процес.

Искрени благодарности за така добре похарчените пари на данъкоплатците и усърдната работа на работниците с необходимото внимание към детайлите. Честито на печелившите! Тук все говорим за жалби, а как се пуска „похвала“ в общината?“

Дърветата бяха окастрени в деня, след като на покрива бе поставен надписът, представляващ стих от едно от най-популярните любовни стихотворения на Яворов. От училището обаче коментираха, че причината за премахването на клоните е, да не се случи инцидент и да паднат върху децата при по-силен вятър.

Снимка: „ЗАЕДНО за дърветата на Пловдив“

Подобни статии

Top