Около 133 милиона ще са дълговете на Пловдив до края на 2024-та година

Това е записано в приетата дългосрочна бюджетна прогноза на общината до 2024 година

Близо 133 милиона ще дължи Пловдив в края на 2024-та година. Това е записано в приетата дългосрочна бюджетна прогноза на общината, която бе приета на редовната сесия на местния парламент.

За параметрите заложени до 2024-та година без дебати гласуваха 27 съветници, 12 се обявиха против, а четирима се въздържаха от крайно положително или отрицателно становище.

В началото на тази година дългът на Пловдив възлиза на 29,5 млн лв., а в края на 2021-ва – 46 милиона лева. С предвидените кредити се очаква задълженията на общината да достигнат 86 милиона лева в края на идната година. В края на четиригодишния период, през 2024, се очакват задължения от 132 милиона 702 хиляди лева.

Кметът Здравко Димитров каза, че тегленето на кредит ще бъде за предимно за инфраструктурни обекти, но не изключи възможността за работа и по други проекти, като отбеляза, че съветниците и обществото трябва преценят от какво има нужда Пловдив.

По думите му движението в града става все по-трудно.  Той уточни, че започва ремонт на булевард „Христо Ботев“ и ВиК мрежата, и нов лъч на Водния проект в район „Северен“.

Преди обедната почивка Пловдивският общински съвет прие и актуализираното разпределение на бюджета за последните три месеца на миналата година.

Източник: Радио Пловдив
Снимка: Община Пловдив

Подобни статии

Top