Около килограм марихуана откриха в квартирата на уличен дилър в Пловдив (СНИМКИ)

Шестима са задържани в полицейския арест за държане и разпространение на наркотични вещества по време на акция „Антидрога“

Специализирана операция срещу разпространението и държането на наркотични вещества и стоки без бандерол се проведе в рамките на изминалите три дни от служителите на РУ-Труд. Криминалисти от управлението открили и иззели от уличен дилър  5 грама марихуана.

Впоследствие те обискирали квартира, обитавана от мъжа на територията на град Пловдив. При съвместната работа със своите колеги  от Четвърто РУ, полицаите иззели над 1 килограм марихуана, разфасована в пликчета, предназначени за улична продажба. В квартирата на мъжа били намерени и теглови везни.

Задържаният дилър е  на 36 години, родом от Димитровград и има богато криминално минало – с над 5 регистрации в различни структури на МВР в страната, свързани с държане и разпространение на наркотици.

В хода на акцията при проверка на друго лице от криминалния контингент – 20-годишен мъж, който също е димитровградчанин, било открито малко количество метамфетамин. При последвал обиск на имота, обитаван от лицето, служителите на реда се натъкнали на друг вид наркотични вещества – таблетки екстази.

При проверки по линия безопасност на движението пък, бил установен 32-годишен водач, управлявал превозно средство под въздействието на „коктейл“ от  наркотични вещества – марихуана, амфетамин и метамфетамин.  При последвалата проверка в жилището на мъжа  служители на криминална полиция открили полиетиленов плик, съдържащ около 5 грама марихуана.  

1 2

Подобни статии

Top