Околовръстното на Пловдив и проекта за вода от Въча – приоритет за Пловдив (ВИДЕО)

„На срещата горе всички бяхме от една партия – партията „Пловдив“, посочи кметът Здравко Димитров

Осем стратегически проекта за Пловдив и региона представи Здравко Димитров на среща с народните представители от 16-и и 17-и многомандатен избирателен район. Тя бе инициирана от кмета, като в нея се включиха общински съветници и заместник-кметовете на община Пловдив.

Депутати от всички политически сили не само от Пловдив но и от областта, априсъстваха на срещата. Сред тях бе и лидерът на „Да, България“ Христо Иванов, бившият кмет на Пловдив Иван Тотев, депутатът от БСП Иван Петков – Бебето и др.

„Водоснабдяването от Каскада „Въча“ и проекта за Околовръстното са сред най-важните проекти за Пловдив, реализацията на които обсъждахме“. Това заяви пред журналисти след срещата кметът Здравко Димитров. Той сподели, че сам е останал учуден от интереса към срещата и подчерта, че обсъжданите проекти няма да могат да бъдат решени само за един мандат, а поне няколко.

„Когато става дума за Пловдив не трябва да говорим за партии. Тук горе бяхме всички от една партия – партията е Пловдив“, подчерта градоначалникът.

По думите му срещата била конструктивна. Предстои да бъде направена пътна карта на набелязаните проекти и следващата среща ще бъде в разширен състав, като се поканят и министри, както и областният управител.

Сред приоритетите, набелязани на срещата за града под тепетата са също облагородяването на река Марица, присъединяването на общините „Родопи“ и „Марица“. От стратегическо значение за региона бил и проектът за градска железница, с който ще се насърчат изгражданията на буферни паркинги и алтернативен градски транспорт, както и нова клетка на сметището в Шишманци и удължаване на комплексното разрешително на депото в Цалапица.

1 2

Подобни статии

Top