Окончателно: 10 години затвор за серийния изнасилвач от Кючука

Владимир Петков ще трябва да плати и 40 хиляди лева обезщетение на двете жертви

10 години ще лежи зад решетките изнасилвачът от Кючука Владимир Петков, отсъди и Окръжният съд в Пловдив. Окръжните магистрати потвърдиха присъдата, наложена от Районния съд под тепетата и също признаха за виновен 33-годишния мъж, който за две седмици изнасили две млади момичета в колите им.

Припомняме, че първото изнасилване стана на 7 декември 2017 г., около 22.15 часа. Петков  се намирал в района на бул. „Александър Стамболийски“. Там видял паркирано „Ауди“, в което било 19-годишно момиче, чакащо своя позната. Мъжът отворил вратата, седнал на шофьорската седалка, придвижил автомобила на 50 метра и спрял. Там, след като заплашил пострадалата, я изнасилил. След това слязъл от автомобила и избягал в неизвестна посока.

На 20 декември 2017 г., около 20.30 часа пак в същия район Петков видял друга кола – „Рено Клио“, в която била намирала 21-годишна жена. Тя изчаквала свой познат. Насилникът използвал същата схема – отворил вратата, влязъл в автомобила, придвижил го на около 50 метра в съседна улица и спрял. След това заплашил със сгъваем джобен нож момичето, за да го принуди да се премести на задната седалка на автомобила и там го изнасилил.

За двете изнасилвания насилникът получава общо наказание от 10 годни затвор при първоначален строг режим. На всяко от двете момичета той трябва да плати и по 20 хил. лв. обезщетение.

Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият си е признал фактите и обстоятелствата, описани в обвинителния акт. Размерът на наложеното наказание от десет години лишаване от свобода е определен, след намаляване на наказанието с една трета.

В мотивите си към решението Окръжен съд – Пловдив е заявил становище, че правилно първоинстанционният съд е определил за всяко едно престъпление наказание, като е отчел единствено отегчаващи отговорността обстоятелства. Това е мотивирало определянето на наказание в максималния, предвиден от закона размер, а именно петнадесет години лишаване от свобода. Всички данни, събрани по делото, дават основание да се направи извод на наличие на висока степен на обществена опасност както на подсъдимия, така и на извършеното от него.

10 години решетки за изнасилвача от Кючука

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Подобни статии

Top