Окончателно: Апелативният съд не пожали Бериван, остави я зад решетките - DC news

Окончателно: Апелативният съд не пожали Бериван, остави я зад решетките

Младата жена отново помоли съдиите да я пуснат под домашен арест

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на окръжните магистрати, с което бе оставена в ареста 23-годишната Бериван Белялова, убила приятеля си в пловдивския квартал „Тракия“.

Инцидентът стана навръх Йордановден вечерта. Младата жена е обвинена в умишлено убийство на 50-годишния Ивайло Ангов, като според съда за това престъпление законът предвижда от 10 до 20 години затвор.

Пред съда жената обясни, че същата вечер Ангов бил пиян. Тя разказа, че искала да си вземе телефона, но приятелят й я хванал за главата, ударил я и й опрял пистолет. Бериван помоли съдиите да я пуснат под домашен арест

След като се запознаха с материалите по делото, фотоалбума, медицинската експертна справка на пострадалия, показанията на свидетели и останалите материали по делото, апелативните съдии обаче прецениха, че има достатъчно данни, които потвърждават обоснованото предположение за съпричастността на Бериван към престъплението, в което е обвинена. Според магистратите имало опасност при по-лека мярка за неотклонение обвиняемата да извърши престъпление.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Подобни статии

Top