Окончателно: Бившата шефка на Радневската болница остава в ареста

Заедно с нея зад решетките ще бъдат също ТРЗ-то и шофьорът на болницата

Бившата шефка на болницата в Раднево – д-р Мая Узунова, служителката от отдел „Личен състав“ Марта Стефанова и шофьорът, с който Стефанова живеела на семейни начала – Слави Славов, остават зад решетките окончателно. Това определи днес Апелативният съд в Пловдив.

Тримата са обвинени в длъжностно присвояване в особено големи размери, пране на пари и безстопанственост. Освен тях в схемата е участвала и главната счетоводителка, която обаче е под домашен арест.

В съдебната зала днес се разбра, че д-р Мая Узунова вече не е управител на МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков – Раднево“. Тя е била освободена от Общинския съвет в миньорския град преди дни, като съветниците са назначили нов управител на нейно място. Според защитника й – адвокат Ченалов, така тя няма да може да попречи на разследването или да повлияе на бившите служители в здравното заведение.

Пране на пари, длъжностно присвояване, безстопанственост са обвиненията спрямо докторката

Д-р Узунова е обвинена в това, че за период от година и половина – от април 2018 г.  до декември 2019 г., в условията на продължавано престъпление, е извършила длъжностно престъпление, в съучастие с главната счетоводителка и ТРЗ-то Марта Стефанова.  Помагач бил шофьорът Слави Славов. Според обвинението докторката присвоила 83 862 лева, от граждански договори с различни лица, личните данни на  които осигурявали Славов и Стефанова. Лекарката е обвинена и за изплатени суми в размер на общо 361 744 лева за допълнително материално стимулиране на четиримата участници в престъпната схема. На себе си тя платила 106 510 лева, на главната счетоводителка 102 050 лева, на ТРЗ-то Марта Стефанова  131 184 лева и на шофьора Слави Славов – 22 000 лева. В същото време сестрите и лекарите в болницата бяха без заплати, заради дълговете на здравното заведение за над 1 млн. лв.

1 2

Подобни статии

Top