Окончателно: Бившият шеф на РУ-Раковски Георги Илиев и още трима полицаи – зад решетките

Още един униформен от РУ-Раковски е с условна присъда за изнудване и грабеж

Върховният касационен съд остави в сила решението на Пловдивския апелативен съд, с което са потвърдени наказанията на петима подсъдими полицейски служители, осъдени за грабеж на цигари и вземане на подкуп. Това са служителят на Общинска полиция Стефан Модев, разузнавачът от Криминална полиция в ОДМВР-Пловдив Петър Атанасов, полицаите от РУ-Раковски Валентин Гоцев и Желязко Колев, както и бившият началник на РУ-Раковски Георги Илиев, съобщиха от пресслужбата на Апелативния съд.

Разузнавачът от Криминална полиция към ОД на МВР – Пловдив Петър Атанасов и служителят на Общинска полиция Стефан Модев са осъдени на по 6 години затвор. Съдът ги е лишил и от право да заемат длъжност в МВР за период от 6 години. На Модев е наложена и глоба от 6000 лева.

Ефективни присъди за бившия шеф на РУ Раковски и още три ченгета за изнудване и грабеж

Двамата са признати за виновни в това, че през декември 2016 г. в гр. Пловдив, в съучастие са извършил грабеж на цигари без бандерол и пари на обща стойност  41 502 лева от търговеца Метин Мустафа, с намерение противозаконно да ги присвоят, като са е употребили за това сила и заплашване и грабежът е в големи размери.

Две от ченгетата, рекетирали търговец с шефа на РУ Раковски, остават зад решетките

Стефан Модев е признат за виновен и по второ обвинение за  това, че на 15.03.2017 г. в гр. Раковски, обл. Пловдив, в съучастие с тогавашния началник на РУ-Раковски Георги Илиев и полицаите от същото управление Валентин Гоцев и Желязко Колев, са взели подкуп от 10 000 евро от Метин Мустафа от гр. Пловдив.

Съдът е осъдил Георги Илиев на 5 години затвор и глоба в размер на 5 000 лева, като го е лишил от право да заема длъжност в МВР за срок от 6 години.

Бившият шеф на РУ-Раковски Георги Илиев отива в затвора за 5 години

Валентин Гоцев е осъден на 4 години лишаване от свобода, глоба в размер на 4000 лева и лишаване от право да заема длъжност в МВР за срок от 5 години.

3-годишна условна присъда с 5 години изпитателен срок получи Желязко Колев, който ще трябва да плати и глоба от 3 000 лева, като е лишен от право да заема длъжност в МВР за 4 години.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

Подобни статии

Top