Окончателно: Братята от Караджалово в затвора за общо 35 години

Те отвлекли пастир и го пребили, а после го линчували пред цялото село

Общо 35 години затвор ще лежат в затвора двамата братя от Караджалово, които пребиха до смърт пастир по подозрение, че е откраднал двете им кончета. Присъдата на Окръжния съд в Пловдив бе потвърдена от Върховния касационен съд, съобщиха от Съдебната палата под тепетата.

18-години ще остане зад решетките Димитър Димитров, а брат му Ангел ще търка наровете 17 години, решиха върховните магистрати.

Димитър и Ангел Димитрови са признати за виновни в три престъпления: убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, отвличане, като към отвлеченото лице е проявена особена жестокост и деянието е извършено по особено мъчителен и опасен за здравето на отвлечения начин. Те са осъдени и за това, че са принудили жертвата да извърши нещо противно на волята си – да признае, че е извършил кражба на кобила и жребче, собственост на Димитър Димитров, като са употребили за това сила.

Припомняме, че по-големият от двамата братя Димитрови имал кобила и конче, които в края на юли м.г. били откраднати от поляна, близо до дома му. Той се усъмнил в 57-годишния пастир Алекси, който обаче отричал да е извършил кражбата.

Въпреки това на 5 август 2015 г. двамата решили да отидат до местността „Съзлъка“ в землището на Караджалово, където Алекси Ангелов пасял крави. Намерили Алекси Ангелов, който в този момент режел дърва. Двамата братя го пребили с кол и юмруци, като се опитвали да го накарат да признае, че е откраднал животните им. За да спрат мъчителите да го бият, Алекси признал.

Братята обаче продължили да го налагат. Скъсали му тениската и панталона и го съблекли гол. След това го подложили на публичен линч из селото. Няколко свидетели се опитали неуспешно да спрат побоя, а след това се обадили на тел. 112. На място пристигнала линейка, като медицинският екип установил, че цялата глава на Алекси Ангелов е в кръв. Въпреки спешната лекарска намеса Ангелов починал в болницата от раните си.

Всеки от двамата подсъдими ще трябва да заплати и по 80 000 лева кръвнина на близките на убития. Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Подобни статии

Top