Окончателно: Дилърите, спипани с едно кило дрога миналата седмица, остават зад решетките - DC news

Окончателно: Дилърите, спипани с едно кило дрога миналата седмица, остават зад решетките

Единият от тях шофирал дрогиран

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд – Пловдив, с което бе взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата дилъри с инициали К. Р., Й. А. и М. М. Срещу тримата са повдигнати обвинения за това, че в съучастие са държали, с цел разпространение, повече от един килограм високорискови наркотични вещества – марихуана, кокаин и амфетамини, а спрямо К. Р. – и за управление на моторно превозно средство след употреба на кокаин.

Тримата, задържани с едно кило дрога в Пловдив, остават зад решетките

Апелативните магистрати анализираха събраните до момента доказателства и прецениха, че те са достатъчни, за да се  направи обосновано предположение за съпричастност на тримата обвиняеми към престъплението, в което са обвинени, а то е тежко по смисъла на закона и е с висока обществена опасност. В подкрепа на обоснованото предположение за авторството на деянието са и обясненията на обвиняемия Й. А., който подробно е описал, че другите двама обвиняеми са носели наркотиците. Същите са имали ключове за неговото жилище. Там са укривали разфасовани на дози различни наркотични вещества, като за целта са използвали електронна везна. Обоснованото предположение се подкрепя и от разпитаните по делото свидетели, които са си закупили наркотични вещества от обвиняемите К. Р. и М. М.

Спипаха трима дилъри с над килограм дрога в Пловдив (СНИМКИ)

Съдът прецени, че само по себе си количеството наркотик, разнообразието от видове на иззетите високорискови вещества, самата конспиративност на разпространението им, дават основания да се приеме, че при една по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“ има опасност всеки от обвиняемите да извърши престъпление, свързано с наркотици.

Според апелативните съдии съществува и опасност при мярка за неотклонение, различна от „задържане под стража“, обвиняемите да повлияят върху показанията на свидетели и да укрият доказателства от значение за разследването по делото.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Снимка: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top