Окончателно: Иван Евстатиев излиза условно предсрочно от затвора

Той е осъден на 4 години лишаване от свобода за изнасилване на  16 -годишно момиче

Пловдивският апелативен съд потвърди решението  на Пазарджишкия окръжен съд, с което е постановено предсрочно условно освобождаване за бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев. Той е осъден на 4 години лишаване от свобода за изнасилване на  16 години момиче, което е  привел в безпомощно състояние чрез опиване с алкохол.

Магистратите приемат, че  Евстатиев отговаря на изискванията за предсрочно освобождаване, тъй като е изтърпял повече от половината от присъдата, като му остават още 1 година и 2 месеца. След влизане в сила на наказанието му същият е бил на работа като огняр, а според началника на затвора и пробационния служител с поведението си Иван Евстатиев е дал доказателства за своето поправяне.

Решението на Пловдивския апелативен съд е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Иван Евстатиев бе задържан на 15 януари 2016 година в Стрелча след сигнал на 16 годишна ученичка, че е била изнасилена от него в местен хотел, след като преди това е била напита. Той получи 6 годишна присъда от Окръжния съд в Пловдив, но присъдата му бе намалена от апелативните магистрати на 4 години лишаване от свобода.

 

Подобни статии

Top