Окончателно: Катя Лерца влиза в затвора!

ВКС потвърди присъдата й и тя трябва да бъде приведена в изпълнение

Върховният касационен съд потвърди окончателно присъдата на бизнес дамата Катя Лерца от 2 години и 4 месеца, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив. На 13 май 2017 година на бул. „Санкт Петербург“ край парк Лаута, тя уби 36-годишния полицай Дилян Палазов, след като го блъсна с джипа си.

Бизнесдамата ще трябва да изтърпи наказанието си при първоначален общ режим. Освен това тя е лишена и от правото да управлява превозно средство за срок от 4 години.

В хода на разследването е установено, че Лерца се е движела с превишена скорост в населено място, не е реагирала своевременно на опасността от удар на пострадалия, който бил полицейски служител, и вместо екстрено спиране е предприела смяна на лентата за движение на автомобила, като това са и причините за настъпване на произшествието.

Припомняме, че в решението си апелативните магистрати под тепетата бяха посочили, че категорично е опровергана тезата на защитата за съпричиняване на катастрофата от страна на полицая. Такава беше защитната позиция на адвокат Марин Марковски, който защитаваше Катя Лерца по време на съдебния процес.

Според съда служителят на реда е предприел действия за спиране и извършване на проверка на друг автомобил, движещ се пред този на подсъдимата, в крайна лява лента.

С решението си ВКС потвърждава присъдата и то е изпратено от Прокуратурата за привеждането й в изпълнение.

Потвърдиха присъдата на Катя Лерца – ще лежи 2 г. и 4 м.

Подобни статии

Top