Окончателно! Коледата в Капана пропадна

Коледният базар в Капана тази година няма да се проведе. Нериятната вест съобщават организаторите:

Приятели, с решение от вчера (18 декември – петък) на Областния кризисен щаб, кметът на град Пловдив не разреши провеждането на Коледен Базар  Капана.

 

За целия екип на Капана Фест и Базар Капана това е огромен удар, защото за 8 години това е първото събитие, което няма да успеем да реализираме, както бяхме поели ангажимент към партньорите ни, участниците, както и към всички вас. Обстоятелствата обаче са извън наш контрол, макар и от няколко седмици да осигуряваме условия, които да запазят здравето на всички нас.

 

Коледен базар Капана няма как да се състои на някое от предложените от местната администрация места. Името на базара, участващите автори, както и неговата цялостна визуална и естетическа концепция не предполагат той да се помещава до общинските пазари. Още повече че украсата, поставена в квартал Капана е част от инициативите, които нашият екип от години поддържа в името на коледния дух и настроение, при това за собствена сметка.

 

В защита на нашите права, както и на вложените усилия на екип и участници, прилагаме част комуникацията от наша страна, касаеща организацията на Коледен Базар Капана.

 

В тези смутни времена, когато изглежда сякаш не само Пловдив, но и цяла България ще посрещне едни от най-сивите празници, ние ви пожелаваме да бъдете здрави и по-единни от всякога, защото тепърва ще имаме нужда един от друг. Светло посрещане на коледните и новогодишни празници, а ние ви обещаваме, че ще се видим отново през 2021 година! Екипът ни ще се свърже с всички участници за повече информация в следващите дни.

Подобни статии

Top