Окончателно: Лихварят, раздал 6 млн. лв. кредити, остава в ареста

240 души са били ужилени от48-годишния Владимир Петров

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд – Пловдив, с което за пловдивския лихвар Владимир Петров е взета мярка за неотклонение „задържане под стажа“.

Пловдивски лихвар, ужилил над 240 души за 20 години, остава зад решетките (СНИМКИ И ВИДЕО)

Срещу него са повдигнати обвинения за извършване на две престъпления. Едното от тях е за лихварство за това, че е предоставил парични заеми на обща стойност 6 000 000 лева на 240 физически лица, срещу уговорена лихва, като от тази дейност е получил доходи в размер на 1 000 000 лева. Със спечелените пари е закупил движимо и недвижимо имущество в различни градове на Южна България и с това е осъществил  друго престъпление – пране на пари.

Апелативните магистрати споделиха мотивите на Окръжния съд, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към извършването на двете инкриминирани деяния, за които е обвинен, като те се наказват с лишаване от свобода.

Съдът прие , че действително няма опасност Петров да се укрие, но има риск, при по-лека мярка за неотклонение, да повлияе на свидетели и по този начин да извърши друго престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Подобни статии

Top