Окончателно: Оставиха лихваря Менду в ареста

Делото се разгледа дистанционно чрез видеоконферентна връзка между ареста и залата в съда

Пловдивският апелативен съд остави в ареста лихваря С.А. с прякор Менду. Срещу него са повдигнати четири обвинения, които са за лихварство, пране на пари, данъчни престъпления и предоставяне на помещение за развратни действия. Деянията са извършени през периода от май 2010 година до май 2020 година, като става дума за раздаване на заеми срещу лихва в размер на 800 000 лева, както и за избягване установяването на данъчни задължения в размер на 50 000 лева. Срещу жена му К. С. пък e повдигнато обвинение за пране на пари за близо един милион лева, както и за данъчни престъпления.

Апелативният съд прецени, че за петте месеца, които са изтекли от първоначалното „задържане под стража“ на обвиняемия, съобразно доказателствата по делото, продължава да е налице обосновано подозрение, че С. А. е съпричастен към повдигнатите му обвинения. В хода на разследването обоснованото предположение е укрепнало и се е надградило.

Не е отпаднала и опасността от извършване на престъпления при по-лека мярка за неотклонение, смята съдът. Определението е окончателно.

Делото се разгледа дистанционно чрез видеоконферентна връзка между ареста, където беше обвиняемият и зала №2 в съда, където заседаваха съдебният състав, прокурорът и защитниците на обвиняемия.

Подобни статии

Top