Окончателно: Отпуснаха парите за строежа на Детската клиника в Пловдив!

Парите бяха гласувани на днешното заседание на правителството

Министерският съвет одобри промени по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2020 г, за допълнителни плащания в частта на финансирането на бюджетното салдо за сметка на централния бюджет в размер на 16 934 791 лв„ във връзка с увеличаване капитала на УМБАЛ „Св. Георги“ ЕАД, гр. Пловдив.

Средствата ще бъдат използвани за строителство на нова сграда – диагностично-лечебен корпус за клинични звена по педиатрични и онкологични специалности.

Предвижда се изграждане на нов болничен корпус по Педиатрия и Онкология, върху собствен терен, в База 2 на лечебното заведение, с цел реализиране на концепцията за създаване на модерно детско лечебно заведение в гр. Пловдив, обслужващо пациентите от цяла Югоизточна България.

Припомняме, че вчера в Пловдив пристигна финансовият министър Владислав Горанов, заедно с шефките на парламентарните комисии по бюджет и финанси и здравеопазване – Менда Стоянова и Даниела Дариткова. На среща с ръководството на болницата Горанов обяви, че правителството ще предостави близо 17 милиона лева за изграждането на Детска и онкохематологична клиника към УМБАЛ „Св. Георги“.

Пловдив ще има чисто нова детска клиника! (ВИДЕО/СНИМКИ)

Подобни статии

Top