Окончателно: Полицаят, обвинен за убийството в Милево, остава зад решетките - DC news

Окончателно: Полицаят, обвинен за убийството в Милево, остава зад решетките

400 души от селото са направили подписка в негова подкрепа

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста полицая Ангел Георгиев.  Спрямо 41-годишния мъж е повдигнато обвинение за това, че на 4.09.2022 г. в землището на село Милево, област Пловдивска, умишлено е умъртвил Огнян Йорданов.

В ранните часове на 4.09.2022г. в село Милево в дома на полицая се били събрали негови приятели, сред които и пострадалия, за да продължат веселбата, след края на провелия се в селото събор. По неизвестни за сега причини, трима от гостите и пострадалия се сбили. Полицаят твърди, че се опитал да ги разтърве и да го спаси, но няма данни да е търсил медицинска помощ. Вместо това заедно с приятелите си изнесли ранения до стадиона и го изоставили там в безпомощно състояние. По-късно той бил намерен мъртъв.

Прокуратурата предостави на съда три протокола за очни ставки между  свидетели, а адвокатът на обвиняемия – медицински документи сочещи, че страда от астма и хипертония, както и подписка от 400 жители на село Милево в подкрепа на полицая.

Апелативният съд прецени, че от показанията на свидетелите и експертната справка за пострадалия, се съдържат достатъчно данни от които може да се направи обосновано предположение, че А. Г. е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен. От тежестта на наказанието, предвидено за престъплението, а именно лишаване от свобода от 10 до 20 години, се извежда опасността от извършване на престъпление при евентуално по-лека мярка за процесуална принуда спрямо А. Г.

Определението на съда е окончателно.

Преди заседанието близки и съселяни на полицая протестираха пред Съдебната палата.

Снимки: 24plovdiv.bg

Подобни статии

Top