Окончателно: Тримата служители на ДАИ Пловдив остават зад решетките

Апелативните магистрати не пожалиха даяджиите, поискали над 10 бона от крупен превозвач в Асеновград

Пловдивският апелативен съд остави окончателно зад решетките днес тримата служители на ДАИ Пловдив, обвинени във вземане на подкупи. В съдебната зала днес адвокатите на Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев бяха категорични, че няма достатъчно доказателства, за да може да се обоснове предположение за извършено от клиентите им престъпление.

Топ прокурор за рекетираните от ДАИ Пловдив: Това е бизнес мазохизъм

В съдебната зала днес беше представен протокол от показанията на холандския собственик на превозваческа фирма със седалище в Асеновград, притежаваща над 300 ТИР-а. Корнелис Петрус Леонардус Мария Лурдас е бил поразен от „порядките“ в България и е съдействал на властите за разкриване на престъплението. Разпитана е и управителката на фирмата Димитрия Трачева, която е и основен свидетел по делото. На нейните показания се основават почти изцяло обвиненията за поискани 10 000 лева подкупи през 2017 и 2019 година от инспектори от ДАИ, като по делото са използвани и СРС-та от служители на ДАНС, които също са привлечени като свидетели.

Според адвоката на Станко Милушев – Ивайло Вражилов, мъжът имал син на 11 години, който бил в тежко емоционално състояние след ареста на баща си. Двамата имали дълбока емоционална връзка  и детето било в силен шок и стрес, че баща му не се обажда. Заради това се наложило майка му да потърси помощта на психиатър, който пък поставил диагноза „тревожно състояние“ на детето. Заради това, а и тъй като клиентът му нямало опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, тъй като подал молба за напускане на ДАИ, адвокат Вражилов поиска по-лека мярка за неотклонение.

Пари и колбаси носел един от изнудваните бизнесмени на подкупните от ДАИ Пловдив

1 2

Подобни статии

Top