Окончателно: Зъботехникът, блудствал с дете в Пловдив, остава зад решетките

По делото имало доказателства, че подобно поведение не е инцидентно за насилника

Пловдивският окръжен съд  остави окончателно в ареста зъботехника Георги Колев, който бе арестуван за блудство с 9-годишно момиченце, съобщиха от Съдебната палата.

Магистратите потвърдиха определението на Пловдивския районен съд, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Колев. Срещу него е повдигнато обвинение в извършване на блудствени действия спрямо лице, ненавършило 14 г. – престъпление по чл. 149 ал.1 от НК.

Повдигнаха обвинение на педофил за блудство с 9-годишно дете

Окръжният съд възприе напълно доводите на Районния съд, че макар досъдебното производство да е в начална фаза, от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение, а то е наказуемо с лишаване от свобода до 6 години.

Окръжният съд сподели приетото от Пловдивския районен съд,  че при по-лека мярка за неотклонение от задържане под стража  не съществува опасност Колев да се укрие, но има опасност да извърши друго престъпление.

Според съдиите жертвата е 9-годишно дете, чиято възраст е значително под 14 години, а това, наред с конкретния начин на извършване на деянието, формира завишена обществена опасност.

По делото са налице доказателства, че подобно поведение не е инцидентно за обвиняемия. Припомняме, че от прокуратурата издирваха и други жертви на насилника. Съдът прие, че съществува реална, а не хипотетична опасност при по-лека мярка от задържане под стража, Колев  да извърши друго престъпление.

Определението на Окръжния съд е окончателно.

Подобни статии

Top