Окръжната прокуратура протестира "подписката" на шофьора, блъснал малката Цветозара в Анево - DC news

Окръжната прокуратура протестира „подписката“ на шофьора, блъснал малката Цветозара в Анево

Близките и хора от селото се готвят за протест пред Съдебната палата в Пловдив преди делото

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе протест срещу взетата от Окръжния съд мярка за неотклонение „подписка“ спрямо 72-годишния шофьор, причинил катастрофа, при която  загина 2-годишното дете в сопотското село Анево, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че инцидентът стана на 13 април. Тогава 72-годишният Денчо Денчев, блъсна жена с 2-годишното й внуче на ръце в село Анево и момиченцето загина на място, а бабата е в болница с тежки наранявания и опасност за живота.

Денчев е обвинен в това, че при управление на лек автомобил, марка „Шкода“, нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на 2-годишното дете и телесни повреди на 53-годишната жена.

Делото по протеста на прокуратурата ще се гледа в четвъртък, 21 април, от 10.00 ч. в Апелативен съд–Пловдив.

Днес стана ясно също, че почернените близки на брутално убитата в Анево 2-годишна Цветозара, както и хората от селото се готвят за протест пред Апелативен съд Пловдив. Той е насрочен за един час преди заседанието за мярката за неотклонение на шофьора – от 9.00 ч.

Родителите на малката Цветозара – Ивелина и Станимир Станеви, са категорични, че искат убиецът на детето им да е в ареста, а не на свобода. „Това няма да ни върне детето, но не може човек с положителна проба за марихуана да бъде на свобода. Дори да е пил хапчета и от тях да се е получил резултат за лечебен канабис, които съдържат, той пак няма право да шофира. Искаме да лежи в затвора“, казаха в интервю за местния сайт ПБ Новинар почернените родители.

Протестът в четвъртък е обявен за мирен. Недоволните настояват шофьорът да бъде върнат в ареста и, че ако от съда не се самосезират, те ще уведомят европейските органи.

Организаторите съобщават, че автобусът с желаещи да се включат в протеста в четвъртък, ще тръгне в 7. 30 часа от крайна спирка Анево.

Снимка: ПБ новинар

Подобни статии

Top