Окръжният прокурор Румен Попов: Арестувани са шефът на Трето РУ и 7 полицаи

Разследват се корупция, работи се също в посока подкупи и проституция

Шефът на Трето РУ е задържан. Това потвърди официално окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Освен него в ареста са и още 7 полицейски служители от районното добави той.

По думите му в момента прокуратурата работи по досъдебно производство, образувано по оперативна разработка на дирекция „Вътрешна сигурност“ в София, Пловдив и други дирекции в страната.

„Има задържани множество полицейски служители, включително и лица, извършили други престъпления заедно с тях. Касае се за извършени и евентуално въпрос е на доказване – тежки криминални престъпления, против правосъдието и длъжностни престъпления. Към настоящия момент продължават десетки претърсвания и изземвания, задържане на лица, обявени са множество за общодържавно издирване. На няколко часа сме от започване на т.нар. реализация“, коментира Попов.

По думите му акцията не е свързана с купуване на гласове. Разследва се обаче корупция, работи се също в посока подкупи и проституция.

Попов допълни, че дали задържаните полицаи ще бъдат обвиняеми и в какво качество ще бъдат разпитвани, зависи от първоначално извършените действия, които още текат, но уточни, че към момента арестуваните, освен шефа на Трето РУ, са седмина.

Арестуван е шефът на Трето РУ в Пловдив, в районното тече спецоперация

„Акцията е от повече от шест месеца. Тя е планувана от Окръжна прокуратура – Пловдив да се извърши през май по редица причини, без да се съобраяваме с това, дали има служебно правителство, законни избори, или не. Извършени реализации винаги се използват за политически цели, а прокуратурата не се занимава с това“, подчерта окръжният прокурор на Пловдив и добави, че във Второ РУ, където бе брифингът му с журналисти, няма претърсвания.

„Пловдивската полиция работи добре, ръководството като цяло също, оказват пълно съдействие – директор и зам.-директор“, коментира още Румен Попов.

Снимка: стопкадър БНТ
Видео: БНТ

Подобни статии

Top