ОКТ каза как ще се осъществява движението по ул. „Гладстон“

Всеки момент се очаква проектът за временна организация  на движението

Във връзка с ремонта на ул. „Преслав“ се очаква всеки момент изпълнителят на обекта ВиК да внесе в ОП „Организация и контрол на транспорта“ проект за временна организация на движението, която да намали напрежението в автомобилния трафик по ул. „Гладстон“.

Какво е предвидено:

Предвижда се пътните превозни средства да завиват от ул. „Гладстон“ надясно по ул. „Виктор Юго“, надясно по „Йосиф Шнитер“ и наляво по „Преслав“. В обратната посока движението ще се осъществява от ул. „Преслав“ по ул. „Густав Вайганд“, „Виктор Юго“ и „Гладстон“.

Вероятно ще се наложи премахване на еднопосочното движение в участъка на „Виктор Юго“ от „Гладстон“ до „Йосиф Шнитер“ със забрана за спиране на колите. Превозни средства ще се движат в двете посоки, като екипи на „Пътна полиция“ ще контролират движението.

Светофарът на кръстовището между ул. „Гладстон“ и „Преслав“ ще бъде включен на минимални времена, за да могат пешеходците да пресичат улицата.

Веднага след получаване на проекта и поставяне на необходимите пътни знаци новата организация ще влезе в сила, подчерта шефът на ОКТ нж. Вълков. Строителството временно е спряно заради разкрити археологически находки, потвърждава също той.

Още за ситуацията и археологията, показала се на място -четете ТУК!

Подобни статии

Top