Олимпийската мечта на Станимира Петрова (ВИДЕО)

Асеновградското „момиче за милион долара“ мечтае за Олимпиада и сънува Олимпиада

Тя мечтае за Олимпиада, сънува Олимпиада и няма да се успокои, докато не види петте кръга и българското знаме да се издига на фона на химна ни. Тя е боксьорката Станимира Петрова, която прекара 14 дни в карантина след завръщане от Лондон. Там Станимира щеше да се бори за квота за Олимпиадата, но турнирът беше прекратен.

„Когато се качих на ринга за първи път, разбрах, че това е моето място. Аз съм европейска и световна шампионка по таекуондо, световна шампионка през 2014 г. по бокс, двукратна европейска шампионка по бокс с две купи от Европейското. Не мога да повярвам, че съм постигнала всичко това“, сподели Станимира в ефира на предаването „Събуди се“ на NOVA.

Тя обясни, че провалът и на предишната Олимпиада е бил голям удар, но заради треньорите си, е влязла отново в залата. „Треньорите и ръководството ме накараха да участвам на Европейското и удоволствието се върна след 3-4 тренировки. Моментът, в който чуваш химна след успех на състезание, те кара да плачеш и да се усмихваш едновременно. Искам да се кача на олимпийския връх“, категорична е Станимира.

„В момента няма как да тренираме нормално и все още нямаме квоти. Първата квалификация беше в Лондон, но я прекратиха. Нямаме информация кога ще се състои в крайна сметка, но искам да кажат по-рано, за да можем да се подготвим“, заяви тя.

Целия разговор с младата ни боксьорка гледайте във видеото.

Подобни статии

Top