Омар Косоко вече е в Пловдив

Ботев удължава договора на таланта Кристиан Димитров

Омар Косоко трябва да се присъедини към Ботев (Пловдив) днес, съобщава „Меридиан Мач“. В клуба очакваха нападателят да пристигне в България снощи. Косоко се завръща на Колежа без пари, след като от клуба заявиха, че трансферът е възможен единствено, ако той скъса договора си Ал Фуджайра. Нападателят вероятно ще направи повторен неофициален дебют в контролата срещу Монтана в петък.

В същото време Ръководството на Ботев (Пловдив) реши да предложи нов договор на таланта Кристиан Димитров. Настоящият контракт на 21-годишния централен защитник изтича през лятото на 2019-а. Това означава, че от януари младокът ще е свободен да преговаря с всеки клуб. Така, ако от Ботев не искат да изпуснат талантливия бранител без пари, ще трябва да побързат.

Това реално ще е трети контракт за Димитров. През 2015-а той подписва първия си професионален договор, а през 2017-а преподписва за 2 години. От началото на кампанията младокът е несменяем титуляр за „канарчетата“ и безспорно е откритието в Първа лига до момента. През пролетта на 2018-а той бе под наем в Монтана, където израсна много.

Подобни статии

Top